Mantar sever bir aile olduğumuzdan mantarı sık sık değişik şekillerde pişiriyorum.Bu kezde gittiğim bir restorantta yediğim ve beğendiğim bu mezeyi yaptım.Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Denemediyseniz buyrun tarife:))
MALZEMELER:
400 gr.kültür mantarı
3 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
bol dereotu
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Mantarları temzileyip yıkayıp limonlu suya ince ince doğrayın.Diğer tarafta tencereye sıvıyağ koyun ,sarımsakları doğrayın bir iki dakika sonra kabukları soyulup rendelenmiş domatesleri ilave edin.Mantarları yıkayıp süzüp karışıma ekleyin.Tuz ,karabiber katıp ince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.Yarım çay bardağı su katıp pişmeye bırakın.Mantarlar pişmemişse su ilave edebilirsiniz.Mantarlar pişince altını kapatıp servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder