Geçen hafta yapmıştım bu börekleri ama şu malum sorun yüzünden içimden ne mutfağa girip birşey yapasım geldi ne de yaptıklarımı yayınlayasım geldi :((( yavaş yavaş sorun düzeliyormuş sanırım, inşallah biran önce düzelir diyorum ve ilkk ez yaptğım bizim ailecek beğendiğimiz mantarlı gül böreğin tarifine geçiyorum.
MALZEMELER:
2 adet hazır yufka
300 gr. konserve mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızıbiber
1 adet kurusoğan
1 büyük domates
tuz
karabiber
4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
içine sürmek için:
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir tencereye 4 yada 5 yemek kaşığı sıvıyağ koyup küp küp doğradığınız kurusoğanları biraz öldürün içine çekirdekleri çıkarılmış ve ince ince kıyılmış yeşil ve kırmızı biberleri katın daha sonrada kabukları soyulup minik küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip tuz,karabiber katıp bunları biraz soteleyin.Daha sonra ince ince kıyılmış mantarları katın yarım çay bardağı kadar su katıp pişmeye bırakın.İsterseniz konserve değilde paketlerde satılan kültür mantarıda kullanabilirsiniz benim evde konserve mantarım vardı onla yaptım böreği.Kültür mantarı alıp yaparsanız mantarların kabuklarını soyup yıkayıp limonlu suya doğrayın tencereye almadan önce yıkayıp suyunu süzüp domatesli karışıma ekleyin.Mantarlar suyunu çekince iç malzememiz pişmiş demektir.Malzemeyi biraz soğutun.Diğer tarafta bir kasede sıvıyağ ve suyu karıştırın.Birinci yufkayı serin yağlı sudan kaşıkla biraz döküp fırça yardımı işe hertarafına sürün.Yufkayı dörde bölün her parçanın geniş kısmına mantarlı iç malzemeden koyup genişten inceye doğru rulo yapın.Sonra bir ucun etrafına diğer ucu sararak gül şekli verin.Yağlı tepsiye dizin.Aynı işlemi diğer yufkayada uygulayın.Gül börekleri tepsiye dizince üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.
Afiyetolsun
Herkese mutlu haftalar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder