UN HELVASI (KAŞIK HELVASI)

Öncelikle herkesin Regaip Kandilini kutlarım ,hayırlara vesile olmasını dilerim.Bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olsun.Haftasonu yaptığım yayınlanma sırası bekleyen tarifimdi un helvası, sanırım bugüne de uydu.Her kandilde adettir ya un helvası ya irmik helvası yaparız irmik helvası tarifini daha önce vermiştim bu günde bunun tarifini vereyim dedim.

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
cevziiçi
tarçın

YAPILIŞI:

Öncelikle küçük bir tencerede süt ,vanilya ve şekeri karıştırarak ısıtın.Diğer tarafta yağı tencereye alın eritin unu katıp karıştırarak kavurun.Rengi koyulaşıp kahverengine dönünce ısıtılmış şekerli sütü yavaş yavaş karıştırarak una ekleyin.Hızlı hızlı karıştırınki topak olmasın.Sütünü çekip kaşığa yapışmayacak kıvama gelince altını kapatıp tencerenin ağzını peçeteyle örtüp 15 dakika dinlendirin.Kaşıkla şekil verip servis tabağına dizin tarçın ve cevizle süsleyin.Afiyetolsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler