MALZEMELER:
1/2 kg.barbunya
1 adet kurusoğan
4 -5 yemek kaşığı zeytinyağ
5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
kırmızıpulbiber
YAPILIŞI:
Barbunyaları üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Kurusoğanları minik küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.Daha sonra haşlayıp süzdüğünüz barbunyaları ekleyip ,tuz katıp biraz daha kavurun ve servis tabağına alın.Diğer tarafta yoğurdu güzelce çırpın içine sarımsakları doğrayın.Biraz tuz katıp barbunyaların üzerine dökün.Kırmızıpulbiber serpip,ince ince kıydığınız maydanozları salatanın en üstüne dökün salatanız servise hazır demektir.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder