Kaç gündür değişik bir salata yapmak istiyordum aklıma çin salatası geldi baktım tüm malzemelerim de var hemencik yaptım.Hem benim isteğim oldu hem gelen misafirlerime ikram edecek bir salatam oldu:):):)
MALZEMELR:
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
4 yemek kaşığı zeytinyağ
5 dal taze soğan
1 kutu mısır
yarım demet dereotu
4 yemek kaşığı bezelye
1 adet havuç
5-6 tane kornişon turşu
tuz
limonsuyu
YAPILIŞI:
Pirinci yıkayıp üstünü geçecek kadar kaynamış su döküp bir çay kaşığı tuz koyup yirmi dakika kadar bekletin.Daha sonra yıkayıp, süzüp bir tencereye koyduğunuz zeytinyağında birkaç dakika kavurun.1.5 su bardağı su koyup bir tatlı kaşığı tuz katıp pişmeye bırakın.Pilavın üstü göz göz olup pirinçleri piştiyse altını kapatıp üstüne kağıt havlu koyup demlenmeye bırakın.Diğer tarafta garnitürleri hazırlayın.Havuçları soyup küp küp doğrayıp bezelyelerle beraber yumuşayana kadar haşlayın.Turşuları ince ince doğrayın, dereotlarını ve taze soğanları kıyın.Pilavın içine garnitürleri katıp ,yarım limonsuyu sıkıp bir güzel harmanlayın,servis tabağına alın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder