Geçen hafta cuma akşamı gelen misafirlerimiz için bu menüyü hazırladım.(ilk resme tıklayarak büyütebilirsiniz) Menümdekilerden ıspanak kavurmasının tarifini vericem bugün size diğer ismiyle borani.Tarife geçmeden menümüzü sayalım;
Masamızda:
Poşette salçalı bonfile
Patates püresi
Pilav
Domates soslu patlıcan kızartması
Ispanak kavurması
Karışık turşu
Sigara böreği
Peynir tabağı
Kuruyemiş tabağı
Çoban salata vardı.
ISPANAK KAVURMASI:
yarım kg.ıspanak
1 adet kurusoğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
bir tatlı kaşığı tuz
1 adet kesmeşeker
3 kaşık süzme yoğurt
2 diş sarımsak
üzeri için tereyağ ,kırmızıpulbiber
Yapılışı:
Ispanakları yıkayıp saplarını ayırıp doğrayın bir kenarda beklesin.Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda öldürün.Daha sonra ıspanakları koyup kavurun tuz ,şeker ilave edip pişince altını kapayın.Soğuyunca sarımsaklı yoğurt döküp üzerine kızdırılmış pulbiberli tereyağ gezdirin.Servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder