MALZEMELER:
1/2 kg.köftelik kıyma
1 adet kurusoğan
3 dilim ekmekiçi
bir tatlı kaşığı tuz
istediğiniz miktarda kimyon,karabiber,kırmızıpulbiber
yine isterseniz maydanoz
100 gr.kadar kaşar peyniri
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kıymanın içine soğanı rendeleyin üç dilim ekmeği hafif ıslatıp sıkıp kıymaya katın ,baharatları ekleyip maydanozu kıyarak bir güzel yoğurun.İyice yoğrulmuş kıymadan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp ortasını açın kaşar peynirini ister rendeleyerek ister tavla zarından daha büyük kareler şeklinde köftenin ortasına koyup elinizle yine yuvarlayın sonra biraz üstten bastırın kızgın yağda kızartın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder