Bu ramazanın son iftar davetini geçtiğimiz salı akşamı verdik.Gelen misafirlerimiz kahvaltılık ağırlıklı bir menü istedikleri için bu kez bizde böyle bir sofra kurduk.Menüden sizlere paçanga böreğinin tarifini vericem tarife geçmeden önce herkesin kadir gecesini kutlarım tüm dualarınız kabul olsun ,bayramınızıda şimdiden tebrik ediyorum zira ben bu bayram tatilini fırsat bilip seyehate çıkıyorum ,döndüğümde tatil resimlerimi sizlerle paylaşıcam.
Menümüzde
kahvaltılıklar
sarı mercimek çorbası
bu aralar müptelası olduğum kabak salatası
zeytinyağlı yapraksarma
et sote
bulgur pilavı
paçanga böreği
kemalpaşa tatlısı vardı.
PAÇANGA BÖREĞİ
MALZEMELER:
3 adet yufka
200 gr.pastırma
150-200 gr.taze kaşar
kızartmak için 2 su bardağı kadar sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle kaşarı rendeleyelim pastırmayıda bir serçe parmak kalınlığında kıyalım.Bunlar bir kenarda beklerken yufkayı önce ikiye bölün sonra her parçayı üçe bölün her yufkadan altı parça elde edin.Her yufka parçasının geniş kısmına pastırma ve kaşar rendesi koyup dar kısma doğru sigara böreği gibi sarın uç kısmının yapışması için azıcık ıslatıp tamamen yapıştırın.Hazırladığınız börekleri önceden kızdırdığınız yağda kızartın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder