Malum kış geldi.Kış hazırlıkları yapıldı ya da yapılıyor.Kışın en çok tükettiğimiz şeylerden biride ayva reçeli.Reçelsiz kahvaltıya oturamıyorum.İlla bir kaç çeşit reçel olacak.Favorilerim vişne ,portakal,incir ,trunç ve ayva reçeli.Galiba hepsi desekte olurdu:):):)
Ben yaptım bakalım sizde yapıp beyenecekmisiniz.
MALZEMELER:
1 kg.ayva
1 kg.şeker
1 çaybardağı su
1 çaykaşığı limonsuyu
YAPILIŞI:
Ayvaları soyup rendeleyelim.Üstüne şekeri döküp bir gece dolapta bekletelim.Sabah kısık ateşte
bir çay bardağı su koyup pişirelim.Pişmesine beş dakika kala limonsuyu dökelim.Yaklaşık 45 dakikada pişer.Piştiğini anlamak için porselen bir tabağa biraz dökün top şeklinde kalıyorsa pişmiştir.Dağılıyorsa biraz daha pişirin.
Soğuyunca cam kavonoza alalım.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder