KAŞARLI SALAMLI KOLAY BÖREK

Geçen hafta sonu güneşli mis gibi bir bahar havası vardı İstanbul'da...
Oğlumuzu alıp Polonezköy'e gittik.Emre ile dışarı çıkmak pek zevkli olmuyordu uzun zamandır.
Sürekli merdiven inip çıkalım istiyor,yemek yemeyelim,konuşmayalım vs. vs. bizi güzelce geriyor,dayak yemiş gibi kan ter içinde eve dönüyorduk karı koca:)
ta ki geçen hafta sonuna kadar:)))))
Emre bu ay tam 2,5 yaşına girdi ve sanırım bunun verdiği bir olgunluk oldu bebemde:))))
Restoranın bahçe kısmını seçtik oturmak için , hemen uslu uslu oturdu sandalyeye...
Etrafı kesti uzun uzun...yemek siparişi verdik,patates istedi,uslu uslu bir kaç tane yedi...
Kendi kendine oyunlar oynadı,kuşlarla böceklerle,kedilerle, çiçeklerle vs. biz tabi karıkoca pek şaşırdık...
Çocuk parkını görmüş uzaktan birkaç kere hatırlatma yaptı ama hiç ısrar etmedi bize ... Yemekten sonra park bölümüne geçtik...biz kahvemizi içerken o oyuncaklarla oynadı bizi esir almadan:)))) İnanın hala şoktayız... ailecek güzel bir gün geçirip evimizin yolunu tuttuk.
Acaba Emre büyüyor mu yoksa öylesine bir günmüydü meraktayız... Güneşi görür görmez test yapacağım Emre üzerinde bakalım uslu duracakmı tekrar:)
Şimdilik bebemden son dedikodular bunlar:))))

Pazar günü de eşim için bu nefis ,kolay ve uyduruk börekleri yaptım....
karıcığım hergün yap bu börekten çok seviyorum diye diye yedi:)))
Yakında karıkoca yuvarlana yuvarlana gezeceğiz bu iştahla:))))

Hepinize mutlu mutlu,neşe dolu pazarlar dilerim....

Buyurun tarife;





MALZEMELER:


yufka

domates

çarlistonbiber

kaşar peynir

domates

salam

kekik


üzeri için yumurta sarısı

çörekotu

susam


YAPILIŞI:


Yufkamızı 4 üçgen elde edecek şekilde + şeklinde kesiyoruz.

Üçgenimizin geniş tarafına rendelenmiş kaşarı,üzerine kabuğunu soyup küp küp kestiğimiz domatesleri ve biberleri,salamları yerleştiriyoruz.üzerine kekik de serpiştirip kenarlarından katlayarak kalın kalın sarıyoruz. diğer yuflarımızı da aynı işlemden geçirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi diziyoruz. üzerlerine yumurta sarısı sürüp (sütle açtım biraz yumurtayı) çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


AFİYET , BAL OLSUN...


SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler