Uzun zamandır kiş denemek istiyordum,sonunda geçen hafta şeytanın bacağını kırdım ve Emre'm uyurken attım kendimi mutfağıma, lezzet dergisinde gördüğüm bu nefis kişi denemeye karar verdim...
İyi fotoğraflayamamışım maalesef ama 10 numara bir kiş olduğunu söyleyebilirim size...yapımı da gayet kolay...
Çay saatlerinde kesinlikle favorim oldu diyebilirim:)
En yakın zaman da başka sebzelerle de denemeler yapmak istiyorum:)
10 Aralık Perşembe günü de İGLO HOBİMLE MUTLUYUM YEMEK KURSUNDA olmaya hak kazanmışım. Sevgili tijene böyle güzel etkinlikler düzenlediği için çok teşekkür ederim...İnanılmaz heyecanlı ve mutluyum...Bir an önce perşembe olsun istiyorum:)
Bol bol resim çekip paylaşacağım inşallah sizlerlede:)
Hepinizi seviyorum, öpüyorum veee nefis pazılı kiş tarifime geçiyorum:)
MALZEMELER:
KİŞ HAMURU İÇİN;
300 gr. un
100 gr.soğuk tereyağı
10 çorba kaşığı soğuk su
HARCI İÇİN;
2 Yumurta
1 su bardağı süt
1/2 kg. pazı
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 kase mısır
50 gr. beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI:
Un , tuz ve soğuk tereyağını ( ben becel margarin kullandım) bir kapta karıştırıp parmak uçlarınızla ufalayın. Soğuk suyu ilave edip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru strech folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açıp kalıbın içine elinizle bastırarak yerleştirin.
Yumurtaları peynir ve 1 bardak sütü derin bir kapta çırpın.
Pazı,soğan ve sarımsakları yıkayıp ince doğrayın. Yağı ve baharatları ilave edin. Hızlı ateşte 8-10 dakika kavurun.Mısırı ekleyip harmanlayın. Karışımı kiş hamurunun üzerine yayın. Üzerine sütlü karışımı ilave edin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis yapın...
AFİYET , BAL OLSUN
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder