Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı su
tuz
alabildiği kadar un
için için
4 tane haşlanmış patates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, pulbiber
yağlamak için: 2 yemek kaşığı muratbey tereyağ
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. İçini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. Küp küp doğradığınız patatesi, tuzu ve pulbiberi ekleyin. Hamurları merdane ile açıp teflon tavada pişirin. Tereyağı ile yağlayıp, 2 çorba kaşığı patatesli harçtan koyup sıkıca rulo yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder