PATLİCAN KONSERVESİ

 
 
 
10-15 kilo iri patlicanı odun ateşinde közleyin. Kabuklarının kolay soyulucağını anlamak için patlicanlar közlenirken elinizle üzerine bastırın. Patlicanlar yumuşamışsa eliniz iyice batıyorsa olmuş demektir. Közlediğiniz patlicanları tepsiye koyun. Tepsiyi bir poşete geçirin. Sıcaklığını korusun diye. Patlicanların sıcaklığı fazla gitmeden hemen kabuklarını elinizle soyun. Tepe kısmını bıçakla kesin. Tahta üzerinde bıçakla ezin. Tepsiye koyun, çatalla tekrar üzerini ezin bütün kalmasın. Konserve kavanozlarını patlicanla doldurun. Kavanozların ağzını sıkı sıkı kapatın. Tencereye kavanozları dizin. Üzerini geçecek kadar su koyun, temiz bir tülbent koyun ve ağırlık koyun. Ocakta kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca 30 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca kavanozları tencereden çıkartın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler