DEREOTLU PASTANE POĞAÇASI

 
 
 
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı vitayağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 demet dereotu (ince doğranmış)
alabildiği kadar un
1 paket instant maya
içi için
1 çorba kasesi muratbey lor peyniri
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle hafifçe bastırın. İç malzemeden koyup şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çatalla çizin. 30 dakika dinlendirin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler