Malzemeler
keki için
4 tane yumurta
4 fincan un
4 fincan toz şeker
1 fincan su
1/2 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
300 gr kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. 170 derece fırında pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpın. Soğuyan krema ile kremşantiyi karıştırıp 5 dakika mikserle çırpın. Kremayı soğuyan kekin üzerine yayın. Kadayıfları ince ince doğrayıp tereyağda kavurun. Şekeri ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Kadıyıflar soğuyunca kremanın üzerine yayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder