TAZENANE 1000.TARİF- KADAYIFLI PASTA

 
 
Malzemeler
keki için
4 tane yumurta
4 fincan un
4 fincan toz şeker
1 fincan su
1/2 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
300 gr kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Yumurta ile toz şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. 170 derece fırında pişirin. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpın. Soğuyan krema ile kremşantiyi karıştırıp 5 dakika mikserle çırpın. Kremayı soğuyan kekin üzerine yayın. Kadayıfları ince ince doğrayıp tereyağda kavurun. Şekeri ekleyip rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Kadıyıflar soğuyunca kremanın üzerine yayın.
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler