Malzemeler
125 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
aldığı kadar mısır nişastası
ayrıca
1 paket bitter çikolata
1 çorba kasesi mısır gevreği
Yapılışı
Oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ, toz şeker, vanilya, un ve alabildiği kadar mısır nişastası koyup ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğüne yakın parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, mısır gevreğini elinizle kırıp küçültün. Soğuyan kurabiyeleri önce bittere batırın, sonrada mısır gevreğine batırıp tepsiye dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder