Malzemeler
1 su bardağı yarma
200 gr kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
2 bağ ıspanak
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Yarmaya 1 çay kaşığı tuz katıp, su ekleyip yoğurun. Küçük toplar yapın. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Ispanağı kendi suyunda haşlayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip pişirin. Haşlanmış ıspanağı, yarma toplarını, yoğurtlu sarımsağı karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu yayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder