Malzemeler
1/2 paket fırın makarna
1 demet ıspanak
1/2 kangal sucuk
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr muratbey kaşar peynir
tuz
karabiber
hamuru için
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı muratbey tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz
alabildiği kadar un
Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Ispanağı kendi buharında haşlayıp fazla suyunu sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Küp küp doğradığınız sucuğu katıp 1-2 kez çevirin. Ispanağı tuzu ve karabiberi katıp 3 dakika pişirin. Haşladığınız makarnayı, ıspanağı ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın. Hamur için yumuşamış tereyağı ve tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumşaklığında bir hamur yapın. Hamuru merdane yardımıyla açıp yağlanmış kalıba yayın. İç malzemeyi yayın. Kalan hamurla kalıbın üstünü kapatın. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder