KARIŞIK OTLU KİŞ
Malzemeler
yarım kilo ıspanak
4-5 tane pazı yaprağı
4-5 tane pırasa
yarım bağ pancar otu
2-3 tane taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
taze nane
taze kekik
tere
200 gr tulum peyniri
2 tane soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
hamuru için
3,5 çay bardağı un
yarım çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
125 gr oda ısısında margarin
tuz
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları ince ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın. Peyniri harca ekleyin. Hamur için malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Otlu harcı hamurun üzerine yayıp kenarlarını üzerine doğru kıvırın. Renkli biberleri halka halka doğrayıp üzerine dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder