KÜTÜK PASTA




Malzemeler
4 tane yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
ganaj için
200 gr bitter çikolata
200 gr sıvı krema
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
için için
muz
damla çikolata
antep fıstığı
vişne taneleri
Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri 5-6 dakika çırpın, diğer malzemeleride ekleyip 5 dakika daha mikserle çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye harcı döküp pişirin. Fırından alınca sıcakken hemen sarın, üzerine nemli bir bez örtün. Kreması için çikolatayı benmari usulü eritin, sıvı kremayı da ekleyip karıştırın. Pasta kremasını soğuk sütle çırpın ve çikolatalı ganaj ile karıştırın. Soğuyan pandispanyanın içine kremadan sürün muz ve damla çikolata serpin. (Ben iki tane pandispanya pişirdim diğer pandispanyanın içine antep fıstığı ve vişne taneleri koydum. ) Sıkıca rulo sarın. Rulonun üstünü de komple bu krema ile kaplayın. Çatalla çizik yapıp ağaç görüntüsü verin. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpin. Hazır beyaz kremşanti tüpü ile kenarlarına kremşanti sıkın, kesik kütük şeklinde görünsün. Diğer ruloyu ikiye kesip kütük şeklinde üst üste koyun. 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler