Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
250 gr tereyağ
1 çorba kasesi nişasta
1 çorba kasesi ceviz
şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 20 bezeye ayırın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip 20 yufkayı üst üste koyun. Merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Üzerine bolca ceviz serpin. Oklavaya sarıp rulo yapın. Bardakla kesip ay şekli çıkarın. Tepsiye dizin. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder