Malzemeler
2 su bardağı yarma
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
karabiber
1 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
Yarmaya tuz ve su ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapıp hafif yassılaştırın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıvıyağ kızdırıp biber ve domates salçalarını kavurun, tuzu ve baharatları katın. 1-2 kez çevirin. Bulgur toplarını salçaya ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınan kısıra nar ekşisi, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı katıp karıştırın.
Not: Bu tarif Malatya yöresinde yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder