Malzemeler
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya
50 gr margarin
2 paket petibör bisküvi
4 tane muz
Yapılışı
Un, mısır nişastası, toz şeker, süt ve vanilyayı kaynayana kadar sürekli karıştırırarak muhallebi gibi pişirin. Ocaktan alınca margarini ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Muhallebi ılınınca streç film serip üzerine pişirdiğiniz muhallebiden yayın. Üzerine yan yana olacak şekilde bir adet enlemesine, bir adet boylamasına ve tekrar enlemesine olmak üzere 3 bisküvi dizin. Bu şekilde 5 veya 6 sıra bisküvi dizin. Üzerine yeniden muhallebi sürün, önceki gibi bisküvi dizin. Tekrar muhallebi sürün, ortasına muzları bütün olarak yerleştirin. Streç filmi iki kenarından tutup kaldırarak piramit şekline getirin. Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder