ARABAŞI ÇORBASI
Malzemeler
1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
2 litre su
tuz
2 yemek kaşığı tereyağ
ayrıca
5 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Un, su ve tuzu karıştırıp mahallebi kıvamında pişirip ıslattığınız servis tabağına dökün. Tavuğu tuzla suda pişirin. Soğuyan tavuğu tiftikleyin. Tereyağını eritip iki çorba kaşığı unu kavurun. Domates ve biber salçasını katıp kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ve tiftiklediğiniz tavukları katıp pişirin. Hamuruyla birlikte servis yapın.
Herkese Hayırlı Ramazanlar Dilerim.
Etiketler:
Çorbalar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder