SEMBÜSEK
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Salçayı tuzu ve karabiberi katıp pişirin. Un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Küçük toplar yapın. Merdane ile açın iç malzemeden koyup kapatın. Kızgın yağda kızartın.
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder