Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
alabildiği kadar un
ayrıca
250 gr tereyağ
1 çorba kasesi ceviz
1 çorba kasesi nişasta
1 çay bardağı antep fıstığı
şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1/2 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp soğutun. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 1 saat dinlendirin. Bezeleri nişastaya bulayıp açabildiğinizce ince açıp dörde bölün. Ceviz serpip sigara böreği sarar gibi sarıp kendi ekseninde döndürüp yuva şekli verin. Tepsiye dizin. Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayın. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirip sıcak fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çeken tatlıları antep fıstığıyla süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder