Malzemeler
1 kilo süt
7 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı toz şeker
kayısı sos için
1 çay bardağı toz şeker1-1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım kg kayısı
Yapılışı
Yumuşak kayısıların çekirdeklerini çıkarıp blendırda püre haline getirin. Toz şekeri katın. Nişastayı yarım kahve fincanı suyla ezin. Kayısıların içerisine katın. Katılaşıncaya kadar ocakta pişirin. Kayısı sosu fazla sulu olmasın biraz katı olursa kalıptan çıkınca güzel görünür. Kayısı sosunu borcama yada porsiyonluk kaplara paylaştırın. Sütü, irmiği, toz şekeri muhallebi kıvamında pişirin kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kaynatın. Soğuyan kayısı sosunun üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalıplardan çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder