BEYAZ İNCİ



























Malzemeler
1 paket hazır pandispanya un
3 tane yumurta
7-8 yemek kaşığı su
kreması için
2 poşet vanilya aromalı puding
1-2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı süt
1 litre süt
200 ml krema
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
içi için
2 tane muz
7-8 tana çilek
üzeri için
1 paket fildişi çikolata
Yapılışı
Pandispanya unu çırpma kabına alın. Üzerine yumurtaları ve suyu ekleyip mikser ile 7-8 dakika çırpın. Hamuru yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm çapındaki kalıba boşaltıp pişirin. Soğuyunca üçe kesin. 1-2 yemek kaşığı toz şekeri bir tencerede kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel renk aldığında 2-3 yemek kaşığı sütü ekleyin, şeker eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzerine 5 su bardağı süt, krema, yumurta sarıları ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuyunca mikserle 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katına krema yayıp muz dilimlerini dizin. Üzerine ikinci katı koyup tekrar kremadan yayıp çilek dizin. Üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın. Pastayı kalan krema ile kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. 1 paket fildişi çikolatayı bıçakla çentin ve pastayı kaplayın. 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler