KAYMAKLI POĞAÇA




Malzemeler
2 yemek kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak)
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
1 yumurta akı
1 su bardağı susam
içi için
1/2 kalıp beyaz peynir
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle hafifçe açın, iç malzemeden koyup toplar yapın. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Sıcak fırında pişirin.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler