ZALETİ KURABİYE























Malzemeler
150-200 gr buğday unu
150 gr mısır unu
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
3 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
100 gr toz şeker
150 gr üzüm
Yapılışı
Üzümleri 15-20 dakika sıcak suda bekletin. Daha sonra kurulayın. Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse hamur toparlanana kadar un ilavesinde bulunun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle oval şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: Zaleti İtalyan kurabiyesidir. İsterseniz yumurta sarısı sürmeyip, pişince üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Dünya Kadınlar Günümü Kutlayan CARTE D'OR 'a çok teşekkür ederim.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler