Malzemeler
3 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
1 yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu
içi için
4 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
kekik
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 1 saat dinlendirin. Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve baharatını katın. Hamuru merdane ile açın. Soğanlı harcı yayın rulo yapıp simit şekli verin. Bıçakla çentik atın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder