Malzemeler
1 kilo tavuk göğsü
1 çorba kaşığı soya sosu
3 tane çarliston biber
3 tane kırmızı biber
3 tane domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
kekik
hamuru için
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 paket ınstant maya
alabildiği kadar su
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Merdane ile açıp teflon tavada arkalı önlü pişirin. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Tavukları sıvıyağda rengi dönünceye kadar soteleyin. Soya sosu, küp şeklinde doğranmış biberi, domatesi, tuzunu ve baharatı katıp pişirin. Pişen soteyi lavaşa sarıp dürüm yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder