Malzemeler
5-5,5 su bardağı un
2,5 su bardağı rende havuç
250 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tane kabartma tozu
arasına
nutella veya çokokrem
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Rendelediğiniz havucun suyunu elinizle sıkın. Un, havuç, oda ısısında tereyağ ve kabartma tozunu karıştırın. Gerekirse un ilave edin, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün ve streç film arasında açın. Geniş ağızlı bardakla yuvarlaklar çıkarın. Çıkan yuvarlakların yarısına göz ve ağız yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Arasına nutella sürün. Üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder