AMASYA ÇÖREĞİ
Malzemeler
3 çorba kasesi un
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 2 saat dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Bir bezeyi elinizle hafifçe açın. Cevizli yağdan gezdirin. Diğer hamuruda elinizle açıp cevizli harcın üzerine yayın. 4 bezeyede aynı işlemi uygulayın. Elinizle hafifçe bastırın. Uzun şeritler halinde kesip rulo yaparak inceltin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kızgın fırında pişirin.
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder