Malzemeler
20 tane milföy hamuru
1 kg ıspanak
2 tane yumurta
2 tane soğan
100 gr beyaz peynir
100 gr tulum peyniri
100 gr kaşar peyniri
tuz
karabiber
sıvıyağ
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvıyağda biraz pembeleştirin. Ispanakları irice doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ilave edip elinizle ovun. Suyunu sıkıp ıspanakları soğanın içine atıp 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. Soğuyunca içine peynirleri, karabiberi ve 2 tane yumurta akını ilave edip karıştırın. Yumuşayan milföyleri çok az unla biraz kare şeklinde büyütün. İç harçtan ortalarına koyup üçgen kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder