PEKMEZ KUYMAĞI



Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı pekmez
alabildiği kadar un
ceviz
Yapılışı
Tereyağını eritip pekmezi katın. Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyin. Un helvası kıvamını alncaya kadar un eklemeye devam edin. Topak topak ayrılması lazım. İstediğiniz kıvama gelince 5 dakika daha kavurup servis tabağına alıp cevizleri dizin.
Not: Benim çorba kaşığı ölçülerime göre 1 kaseye yakın un kullandım.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler