SAĞAN MANTISI



Malzemeler
2 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
2 tane soğan
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur yapın. Hamuru 2 beyeze ayırın. Soğanı rendeleyip sıvıyağda kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Hamuru bıçak sırtı kalınlığında açın iç malzemeden serpip sıkıca bir rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesip tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yağlı su gezdirip kızgın fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler