Malzemeler
1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
ayrıca
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı süt
ceviz
şerbeti için
6 su bardğı su
5 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp soğutun. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önce süte sonra haşhaşa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine ceviz batırın. Kızgın fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder