Malzemeler
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı un
3 lt su
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
tuz
Yapılışı
Ete hiç yağ eklemeden tencerede kavurun. Üzerine suyu döküp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ete pirinci ve nohutu ekleyip pişirin. Ayrı bir yerde unu, yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp ılıştırın. Yavaşça çorbaya ekleyin. Pişinceye kadar karıştırın. Tuzunu ekleyin. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder