DİLBER DUDAĞI




Malzemeler
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 fiske tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
1 çorba kasesi ceviz
1 çorba kasesi nişasta
200 gr tereyağ
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Şerbeti kaynatıp soğutun. Hamurlara nişasta serpip açabildiğinizce ince açın. Aralarına ceviz serperek üst üste dizin. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. İkiye katlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirip önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler