Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çay kaşığı damla sakızı
ayrıca
1 su bardağı süt
1 poşet kaymak tadında şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
antep fıstığı
Yapılışı
Damla sakızı hariç tüm malzemeyi karıştırıp krema kıvamında pişirin, ocaktan almaya yakın damla sakızını ekleyin. Tatlıyı 15 dakika mikserle çırpın. Borcama hindistan cevizi serpip tatlıyı üzerine boşaltın. (ince olması lazım) Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Üzerine çırptığınız şantiyi sürün. Tatlıyı uzun şeritler halinde kesip rulo yapın. Üzerine antep fıstığı serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder