DELİOĞLAN SARIĞI



Malzemeler
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta
tuz
yeterince ılık su
içi için
1 çorba kasesi peynir
ayrıca
1 paket margarin
1 su bardağı un (açmak için)
1 çay bardağı nişasta (açmak için)
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 20 dakika bekletin. 16 adet beze yapın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritin. Fırça ile hamurlara sürün. 4'er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun. 10 dakika buzdolabında bekletin. Tepsi büyüklüğünde açın. Yufkayı 4'e bölün. Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyup rulo yapıp gül şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Kızgın fırında pişirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler