CACIKLI ARAP KÖFTESİ


Malzemeler
1 bağ pazı
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Pazıları kendi buharında haşlayın. Bulguru sıcak suda ıslatıp şişmesini bekleyin. Şişen bulgura, unu, yumurtayı, salçayı, tuzu ve baharatını ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzün. Sarımsağı ezin. Pazılara sarımsağı, tuz ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına yayın. Köfteleri eritilmiş tereyağında 1-2 dakika soteleyip, cacığın üzerine yayın.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler