Malzemeler
6 tane patates750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber
Domates sosu için
1 su bardağı domates püresi
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Patatesleri soyup halka halka doğrayıp sıvıyağda kızartın. Etleri bir çorba kaşığı sıvıyağda suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini katın. Sıvıyağda ezilmiş sarımsağı kavurun. Domates püresini ve baharatlarını katıp pişirin. Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri, yoğurtlu sarımsak, domates püresi en üzerinede kavurduğunuz etleri koyup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder