TAVUKLU KAYIK PATLICAN
Merhabalar... çok bir görünüm ve tadı olan davetlerinizde rahatlıkla sunabileceğiniz bir alternatif...
Malzemeler:
3 adet bostan patlıcan
tavuk ( hangi bölümünden tercih ederseniz )
2 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
sarımsak
arzu edilen baharatlar,tuz ,
sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
arzu edilen bir çeşit peynir.
Yapılışı:
Bostan patlıcanların içleri güzel şekilde oyulur...patlacanlar hafif kızartılır...içinden çıkan kısımları da kızartılır...iç harç soğan ve sarımsak yağda sotelenerek ve diğer malzemelerde eklenerek hazırlanır...fırın kabına dizilen patlıcanların içersine hazırladığımız tavuk etli harç paylaştırılır..üzerine patlıcanların içinden çıkartıp kızarttığımız parçalardan birer tane konulur ve peynir de onun üzerine yerleitirilir ben çeçil peyniri kullandım ...domates ve biberle resimde görüldüğü gibi süslenir...ve fırına verilir... afiyet olsun...
Etiketler:
Et Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder