Herkese merhaba, alışılmışın dışında bir gözleme yemek istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz.Gözleme özellikle de hazır yufkadan yapıyorsanız oldukça pratik bir yiyecek, peynirlisi, patateslisi, kıymalısı, haşhaşlısı, patlıcanlısı hiç birine hayır demem.Bizim evde de çoğunlukla kızlarıma sebze yedirmek adına ıspanaklısı tüketilir.Severek de yerler.
Taze soğanlı gözlemeyi bir arkadaşımda yedim ve oldukça beğendim. Denmek isteyenler için işte tarifi...
MALZEMELER
2 adet yufka
1 küçük kase süzme yoğurt
3-4 adet taze soğan
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Taze soğanları yıkadıktan sonra olabildiğince ince doğrayın.Süzme yoğurdu bir kaseye alın biraz zeytinyağı katarak karıştırın.Doğranmış soğanları yoğurda ekleyin biraz da tuz katıp karıştırın.
Yufkayı tezgaha serin üzerine yoğurtlu karışımdan iyice sürün.Yufkayı katlayıp, seramik ya da teflon tavada az yağla önlü arkalı pişirin.Sıcak sıcak tüketin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder