MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı ıspanak püresi(Yarım su bardağı süt+ ıspanak yaprakları)
KREMASI İÇİN
1 litre süt
2 çay bardağı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 kaşık tereyağ
1 poşet krem şanti
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yarım su bardağı sütle ıspanağın yapraklarını rondodan geçirerek ıspanak püresini hazırlayın.Püreyi ve diğer malzemeleri katarak kek hamurunu hazırlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dötüğünüz keki 175 derecede yaklaşık 25 -30 dakika pişirin.Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol ederek fırından çıkarın.Kek soğurken kremasını hazırlayın.
Süt, un ve şekeri bir tencereye alın çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin.Ocağı kapttıktan sonra 1 kaşık tereyağı ekleyip karıştırın.Krema soğuduğunda içerisine 1 poşet toz krem şanti ekleyip mikserle 5 dk. kadar çırpın.
Bir su bardağı yardımıyla kekten yuvarlak parçalar çıkarın.Tepside kalan kek parçalarını da elinizle ya da rondo da ufalayın.Elde ettiğimiz yuvarlak kek parçalarını ortadan ikiye kesin.Araya krema sürün, birleştirin ve üzerine de krema sürün.Kek kırıntılarıyla üzerlerini kaplayın.Bir kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.Herkese afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder