arkadaslar tarif yakinda dedim demesine de baklavalar bayatladi bilem degilmi:)) neyse daha fazla kimseyi baymadan gecelim tarifine:))
-yarim su bardagi sut
-yarim su bardagi yogurt
-yarim su bardagi sivi yag
-yarim su bardagi eritilmis margarin
-4 yumurta
-2 yemek kasigi sirke
-aldigi kadar un
-yarim paket kabartma tozu
-2 cay kasigi tuz
arakatlare icin: sivi yag
serbeti icin::
-1 kg seker
-1 lt su
- ceyrek limon
++++acmak icin nisasta!!!
***Butun sivi malzemeyi derin bir kaba koyup karistiralim ardindan un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumusaktan biraz sert hamur yapalim.1 saat dinlendirdikten sonra ceviz buyuklugunde bezeler yapalim..her bir bezeyi tatli tabigi boyunda acip 3 veya 5 beze ust uste aralarina nisasta koyarak dizelim ve tepsi boyumuz kadar acalim bir kat yag bir kat ceviz olma sartiyla istedigimiz kalinlikta olduktan sonra ustune iki kat daha hamur acip kapatalim ve istedigimiz sekilde keselim.yarim paket margarin ve 1 cay bardagi sivi yagi kizdirip baklavanin uzerine dokup firinda uzeri nar gibi kizarana kadar pisirelim..
(arkadaslar biyerlerde takilan olursa cekinmeden sorabilir elestirebilirsiniz:)) tesekkurler!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder