MAYALI KEK



      MALZEMELER

  4 adet yumurta

  1 su bardağı toz şeker

  1 su bardağı sıvıyağ

  1 çay bardağı süt

  3 çorba kaşığı kakao

  2,5- 3 su bardağına yakın un

 1 küçük paket kuru maya

 1 paket vanilya

 bir fiske tuz

      YAPILIŞI

  Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Eğer tatlı seviyorsanız şeker miktarını biraz arttırabilirsiniz.Sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın.Un, maya, vanilya ve bir fiske tuz katıp çırpın.

   Kek hamurunu ikiye ayırın yarısına kakao katıp çırpın.Diğer yarısı sade kalsın.Kakaolu olan eğer daha koyu kıvamlı olursa biraz sütle çırparak kıvamını ayarlayın.Alışıldık kekler gibi akışkan kıvamda olmayacak zaten her ikisi de.

   Yağlanmış kek kalıbına önce sade kekten dökün, üzerine kakaoludan, tekrar sade ve kakaolu şeklinde sırayla hamur bitene kadar dökün.

   175 derecede 45-50 dakika pişirin.Kürdan testini geçerse tamamdır.Afiyet olsun.

    Eğer farklı bir kek isterseniz bunu deneyin.Süngerimsi yumuşak kekler gibi değilde paskalya çöreği tadında bir kek oluyor.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler