Kabak severler için mutlaka denenmelik, tek lokmalık toptopları tabiki yine kızlarımla birlikte yaptık.Gülce'yle birlikte yuvarladık toplarımızı, Nilsu da hindistan cevizine buladı.İşte tarifimiz...
MALZEMELER
Yarım kg balkabağı
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 paket petibör bisküvi
ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
hindistan cevizi
YAPILIŞI
Kabakların üzerine şekeri koyup, suyunu çekene kadar iyice pişirin.Çok fazla sulandıysa süzebilirsinizde.
Pişen kabaklar soğuduğunda içine ezilmiş bisküvileri, tarçını, ceviz içlerini ekleyin hepsini hamur haline getirin.Küçük parçalar kopartıp yuvarlayın, hindistan cevizine bulayın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder